Питбул и дого аржентино спасяват децата на семействата си

Така сме устроени хората – виждаме външното и сме готови да осъждаме. А много често най-отхвърляните са тези, които ще са до нас в най-тежките ни мигове. И няма да се поколебаят да се жертват за нас.

Две „грозни муцуни“, които хората заобикалят на разстояние навън, дори когато са без кучета. Наистина имам чувство, че прекалявам, когато казвам


„Ние не заслужаваме кучета“


Но е толкова вярно – не ги заслужаваме! Те са наистина твърде чистосърдечни и добри за нас.

Питбулът Зевс е герой!

Той се жертва, за да спаси децата на семейството си.

Той беше едва осем-месечен и умря, след като защити двете деца в семейството си от отровна змия, която беше в градината им. Инцидентът се случва през септември 2020 година. Зевс е навън в двора на техния дом във Флорида с двете малки деца на семейство Ричардсън.

Двете момчета не виждат приближаващата се коралова змия. Но Зевс я вижда. Прави единственото нормално нещо за едно куче: скача и защитава семейстовто си. И намира смъртта си в тази битка. Двете момченца са в градината си и почиствали купата с вода на Зевс, когато змията сякаш се появява от нищото, наближайки много бързо към децата.

След инцидента Гари Ричардсън, бащата на децата, говори за трагедията:

Изведнъж той скочи и атакува змията, която беше вече близо до сина ми. Зевс е ухапан четири пъти. Знаех, когато той се появи на вратата, че нещо не е наред и то беше много травмиращо, защото знаех, че умира.“

Семейството на Зевс го откарва незабавно до ветеринарния лекар, където първоначално са обнадеждени, че Зевс ще се оправи, че противоотровата ще проработи. За съжаление, Зевс умира на следващия ден.

Кораловите змии са силно токсични и тяхната отрова е втората по сила отрова сред всички отровни змии. Според petMD, ухапване от коралова змия може да доведе до парализа – което включва парализа на дихателните мускули, което означава, че основната причина за смъртта е дихателен колапс.

Симптомите на ухапване от коралова змия при домашни любимци включват слюноотделяне, задух, невъзможност за лаене, диария и конвулсии. Въпреки това, появата на тези симптоми може да се забави до 18 часа след ухапването. Понякога времето може да бъде най-добрата защита.

Въпреки това, въпреки че семейството реагира светкавично и отвежда кучето до ветеринаря веднага след инцидента, кучешкият герой все пак не успява да се справи със змийската отрова.

Майката, Джина Ричардсън, описа Зевс като член на семейството. „Неговата смърт просто разби сърцата ни!“

От мига, в който малкият пити прекрачва прага на дома им, всички развиват много силна връзка с него.

А бащата казва: „Питбулите са най-лоялните кучета, които познавам, а в живота си съм имал много различни животни.“

Съпругата на Гари, Джина добавя:


“ Ако питбулът някога е агресивен, това е най-вероятно, защото това куче е малтретирано. Ако се отнасяте правилно с тях, те ще дадат живота си за вас и аз дължа живота на сина си на него.“


Всички в семейството страдат много за Зевс и в същото време те са много благодарни за лоялността му и затова, че спаси живот. Почивай в мир, сладки Зевс. Винаги е унищожителен удар да загубиш четириног член на семейството.

Сн. https://www.animaldailynews.com

Дого Аржентино Морочо е герой!

Дого Аржентино Morocho de la Cocha спаси две момичета от нападението на пума.

 

 

Топъл следобед на 2008 г. Двете момиченца, дъщерите на собственика на ферма, решават да се забавляват, отивайки извън фермата да събират плодове. Катерят се по дърветата, както винаги в тези свои експедиции, и в един момент те осъзнават, че на едно от тях се е покачила пума, която дебне и  чака своята плячка.

Пумата е изключително красиво животно, и също толкова опасно. Наричат я още планински лъв.

Една силна, гъвкава голяма котка, която стига до дължина от метър и половина от главата до основата на опашката, а като тегло – от 40 до 105 кг.

Дългите им задни крака ги правят отлични скачачи и бегачи на къси разстояния. Изключителни ловци, с дълги остри нокти и здрава челюст. Подобно на останалите представители на семейството на котките, с изключение на гепарда,  пумата има нокти, които се прибират навътре. Резците ѝ са съвсем малки. Кучешките ѝ зъби обаче са внушителни шипове, с които пумата захапва жертвата си и я убива.

Заставайки лице в лице с нея, децата се вцепеняват и първото, което им идва наум е да бягат.

Но как биха избягали от тази величествена, бърза и  внушителна котка? Когато те вече мислят че са загубени, Морочо е този, който надушва опасността и се втурва да ги защити. И успява. Морочо се бие с местната  Puma concolor, която тежи 70 кг.

Побеждава пумата и спасява двете момичета. Морочо е легенда и пример за голямата любов и вярност на кучето към любимите му хора. Благодарим ти, Морочо!

Още за кучета-герои четете ТУК 

Рока също е герой – ТУК

Полицейски кучета герои – ТУК 

 

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още