Ветерани срещу бракониери

Кинеса Джонсън: Ветеран от американската армия от Западен Вашингтон, Кинеса сега помага в борбата срещу бракониерите на дивата природа в Източна Африка. Наричат я „ловец на бракониери“.

Снимка на млада жена, в отлична физическа форма, с тяло покрито с татуси и държаща масивно оръжие, обиколи интернет и социалните медии.  Това е Кинеса Джонсън. Публикациите  ѝ предизвикаха противоречиви реакции: много почитатели я поздравиха, но и много „хейтъри“ се изказаха крайно осъдително и тя отнесе голямо количество киртики за „безчовечността си“. Но да се присъедини към VETPAW и да работи за защита на дивите животни в Африка тя приема като част от нейната мисия.

Тя се присъединява към ветераните, оправомощени да защитават африканската дива природа, като съветник срещу бракониерството след като се завръща от мисии в Афганистан.

Младата жена е от Йелм, окръг Търстън, служи четири години в армията като инструктор по оръжия и механик, и обикаля Афганистан. Миналия ноември тя реши да се присъедини към организация на ветерани от армията, упълномощени да защитават африканската дива природа в качеството си на съветник срещу бракониерството.

 

„(VETPAW) търсеше жена, която да обучава жени рейнджъри, затова кандидатствах и бях избрана“, каза тя.


VETPAW е организация с нестопанска цел, която работи, за да помогне прекратяването на африканската криза с  бракониерството в дивата природа, като използва уменията на американските ветерани, за да обучава пазачи на паркове и да подкрепя своите общности.“


Организацията е основана от ветеран от морската пехота. Може да ги следвате тук: www.facebook.com/vetpaw

www.twitter.com/vetpaw

„Работим рамо до рамо с рейнджърите на паркове и това наистина е учебно преживяване не само за парковите рейнджъри, но и за нашия екип“, каза Джонсън. „Нашето намерение не е да навредим на никого; ние сме тук, за да обучим пазачи на паркове, за да могат да проследяват и задържат бракониери и в крайна сметка да предотвратят бракониерството.“

„Намерете нещо, в което сте добри, и измислете начин, по който можете да се възползвате от организация, съдействаща за опазване на дивата природа“, каза тя.

Джонсън бърза да отбележи, че тя не стреля по бракониери.  „Аз съм технически съветник на рейнджърите срещу бракониерството, така че патрулирам редовно с тях и също така помагам в разузнавателните операции“, каза тя.

„През повечето време всеки, който носи оръжие, се счита за заплаха и може да бъде застрелян, ако рейнджърите се почувстват застрашени. Нашата цел е да предотвратим изтеглянето на спусъка чрез стратегически движения и методи за превенция.“

Тя каза, че има спад в бракониерството, когато присъствието на VETPAW в района стана известно.

Джонсън е напълно отдадена и страстно работи, за да защити животните. „Представете си, че един от най-ценните активи на вашата общност изчезва завинаги. Това влияе на всичко“, каза тя.

Снимки: https://www.independent.co.uk

 

Моят Приятел Кучето

Издание за природата, характера, здравето и поведението на съвременното куче и неговите хора.

      Виж Още