Аз или кучето!

„Тя – Кучето – Той“: продължаваме темата „Наистина ли жените обръщат гръб на мъжете? Защо?“ с  част II –  поставяне на ултиматума „АЗ или кучето“


Първата част на четивото с продължение Жените и техните кучета можете да прочетете ТУК 


И така:  Много жени вземат решение да не живеят сами –  живеят с кучето си, на което дават любов, грижа, съобразяват времето си, финансите си. Нещо, което им е отказано от поредния партньор, държащ на мнимата си независимост и свобода. Защо жените се ангажират с куче? Дали като заместител? Дали от разочарование? Или защото искат да обичат и да бъдат обичани, а кучето им дава безрезервно този шанс за обич?

Мъжете присъстват в техния живот само по точно определена физическа причина, при това тези жени вече съвсем не се притесняват да кажат:  „Харесваш ми, но знай, че става дума само за секс“. Точно както го правят мъжете. А сърцето им остава отдадено на отдадените на тях същества с мокри носове и развети опашки.

Ултиматумът „Аз или кучето“

Все пак се случва да се появи мъж, който събужда цялата ти  естествена женственост. Опияняващо! Пристъпваш внимателно в тези отношения, крепиш  ги като крехко стъкло, този път няма да позволиш сърцето ти да се разпадне на малки късчета. Помниш всички грешки от предишните разочарования, внимаваш  да не преминеш собствените или неговите граници. Този път успяваш да се справиш, не си много взискателна, не очакваш от него да е перфектен, научила си се да правиш компромиси, без да губиш себе си… Всичко обещава да се случи по най-добрия начин. И идва ред Мъжът да се запознае с кучето ти.


„Приятелката ми има куче, а аз не мога да го понасям. Всъщност въобще не обичам кучета. Казах и да го разкара, ако иска да сме заедно, но тя категорично отказва.”


Подобен ултиматум е напълно лишен от смисъл. Ако мъжът на твоите мечти постави въпроса така, ако мрази кучето, което е било до теб, когато него го е нямало – какво се случва?

Разбира се, първоначално намираш традиционните оправдания и си казваш, че „омраза“ е твърде силна дума. Всъщност той няма предвид точно това. А и с времето ще се сближи с твоето приятелче и ще заживеете щастливо. Но точно този сценарий най-често не се развива.

Защо той мрази кучето ти?

  • Възможно е да ревнува, че ще отдаваш част от любовта си на друго същество, а не на него
  • Възможно е да не понася косми (и всякакви прашинки ) .
  • Възможно е да се дразни, че трябва да го извеждате, а той как би искал да се излежава в почивния ден. Ще излезеш сама – и това не е опция, трябва да правите нещата заедно, иначе защо сте двойка
  • Възможно е да намира, че отделяш твърде много от парите си за храна, лечение, профилактики на някакво си куче.

Светва предупредителна лампичка:

  • Може би този човек иска да притежава всяка твоя мисъл и чувство.
  • Може би той е педант на тема чистота и ред, което не е никак дребен щрих, а  говори много за характера му като цяло.
  • Може би е човек, който уважава само собствените си желания и не е склонен на мънички компромиси.
  • Може би е стиснат, дори за твоите пари.

Сега е кучето, а в бъдеще?

Може би имено твоето куче, без да иска и без да го знае, ти е  направило една голяма услуга.

Е, изглежда е по-добре да преразгледаш нещата – може би този човек не просто мрази твоето куче, може би в душата му има омраза.

И още „Аз или кучето“ е  доста незряла позиция, когато става дума за сериозна връзка, нали?


Вариант II:  „Аз не само не харесвам, аз мразя кучето на приятелката ми. И какво трябва да направя? “


Да започнем от там – защо той мрази кучето?

Та това е  куче. То със сигурност ще умре преди вас… Тази жена е твоята нова приятелка, ти си нов и непознат за нея. Кучето  ѝе с нея преди ти да се появиш в живота им, то е споделяло часовете, когато е била сама, тъжна или весела. И всъщност как ще реагираш и как ще изтълкуваш подобно поведение, ако тя, заради появата на ново чувнство, предаде съществото, което я обича и което тя обича?

Идва ли ти наум, че тя не знае какво ще се получи от вашата нова връзка, ще останеш ли с нея или ще си тръгнеш. За кучето си със сигурност знае:  то ще е с нея наистина до края на дните си.

Следва да можете да приемете кучето ѝ така както и приятелите ѝ, то също е неин приятел.

Ще направите всичко възможно да  установите връзка с него. Ще го направите, ако наистина гледате сериозно на това момиче.

А някои са решили въпроса така:


„Навремето един познат ми каза да си избера съпруг по това дали кучето ми го харесва . И мисля, че беше прав… А той самият твърди, че се е оженил именно така, с „благословията“ на любимеца на сегашната си съпруга.”


Кучето е единственото същество, което е способно да ви обича повече отколкото вие обичате себе си!

Известната сентенция звучи така: „Кучето е единственото същество, което е способно да ви обича повече отколкото обича себе си!“ Сматаме, че перифразата е не по-малко вярна.

Жените най-често избират Кучето за  приятел, понякога и  други животни, според нагласата и начина си на живот.  Кучето наистина е прекрасен приятел – не ви съди, щастливо е да ви види, няма да разбие сърцето ви, тръгвайки си един ден без обяснения, няма да ви се налага да криете болките и сълзите си, можете да бъдете винаги себе си и тое ще ви обича, ще усеща топлината в гласа ви и ще ви върне пак любов.

Продължаваме с част III – Жена и Куче, и мястото на мъжа в тази силна връзка.

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още