Регистрирани развъдници

Тази страница е рекламна и тук могат да бъдат публикувани само рекламни обяви на регистрирани легитимни развъдници и техни кучила.

Против сме гаражното развъждане, както и продажбите на кученца от зооферми.

В доста от публикуваните статии сме аргументирали достатъчно ясно тази своя позиция.

Има и такива реакции „ Искам доберман, но развъдниците им искат 1000 лева”. Да, така е, чистопородните кучета с документи за произход са твърде скъпи, но от друга страна винаги сме твърдели, че развъждането не е работа за аматьори, нито може да бъде направено по правилата без сериозни инвестиции.

Развъждането не е Разплождане.

И имайки предвид огромната неконтрулируема вече популация – нека си дадем сметка какво можем да си позволим.Убедени сме, че всички искаме да караме определени марки скъпи, надеждни и бързи коли, но купуваме това, което можем да си позволим.

Защо да очакваме, че с кучетата трябва да е различно?

Ако не можете да си позволите да отделите исканата сума, но все пак държите на определена порода при конкретна договорка със собственик на развъдник, можете да подпишете договор за съсобственост, например.

Освен това, в кучилата се раждат и кученца, които имат различни описани от стандарта на породата дефекти, които не бива да се развъждат. Щом държите на породата, а нямате намерение да развъждате, можете да си вземете такова кученце на много по-ниска цена, при задължение от Ваша страна да го кастрирате и да не го допускате по никакъв начин до заплод, и така да имате любимата си порода у дома.

Ако си търсите куче просто за приятел няма нужда да се притеснявате от цените на развъдниците. В приютите и по групите има достатъчно много животни, които очакват своя дом.

Условия и цени можете да прочетете ТУК

 

 

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още