Храната за малкия шампион

от Сабрина Париси

Хората по целия свят се опитват да подобрят здравословното си състояние като правят различни физически упражнения и се хранят балансирано. Всеки ден се информираме подробно за храната, която ядем.

Ето защо компаниите започнаха да произвеждат по-нискомаслени, по-нискокалорични и по-здравословни варианти на нашите любими храни. Но с цялото това внимание, което отделяме, за да следим собственото си правилно хранене, не бива да забравяме за подходящия хранителен режим и на своя верен домашен любимец.

Вярно е, че производителите на кучешки храни вече създадоха специални формули за възрастни, малки кучета, за кучета с наднормено тегло, или пък активни домашни любимци; включително и храни, съобразени с породата; но дори създадени по този начин кучешките храни не винаги отговарят на специфичните изисквания на здравословното състояние на вашето куче.

сн. от нашия архив

от книгата Паспорът на шампиона

Дори обратното – съществуват изследвания, които доказват, че некачествената храна може да доведе до влошаване на здравето на кучето, като кожни алергии, стомашни проблеми, заболяване на сърцето, диабет и рак.

Проблемът, според мен, идва от това, че повечето компании – производителки на кучешки храни мислят първо за бизнеса, след което идва същинския консуматор на онова, което създават, а именно – вашият любимец.

Понякога си задавам въпроса дали кучешката храна не се произвежда за нас, собствениците, вместо за кучетата – сладки опаковки, разнообразни цветове, екзотичен вкус – все неща, които хората очакват да присъстват в тяхната собствена храна.

Децата например, обожават храната да е в различни форми, цветове и вкусове. Но какво го интересува това кучето? Единствените характеристики, които кучето иска да открие в поднесената му храна, са вкусът и миризмата.

Помнете винаги, че оцветените и нарязани в различни формички хапки са направени така, за да радват вашето око, а не кучешкото.

Целият смисъл на маркетинга е да убеди консуматора, т.е. Вас, да избере дадения продукт сред морето от много, подобни на него.

И така изображението, поставено от производителите на опаковката на продукта не винаги е подходящо. Карат ни да вярваме, че нашето куче е изяло почти цяло златисто опечено пиле, сочни мръвки телешко, свежи зрънца царевица, дори да речем сирене или истински зеленчуци.

За съжаление обаче, в повечето случаи, това е просто заблуда. В общия случай производителите на кучешка храна използват за производството й само онези съставки, които не са подходящи за консумация от човека. Те извличат печалба от онова, което по принцип би им донесло загуби, ако не намерят начин да го усвоят.

Разбира се, не всички кучешки храни съдържат само неподходящи за човека компоненти, но е задължително да погледнете и да прочетете внимателно описанието на храната върху опаковката, за да можете да вземете адекватно решение при избора си. За съжаление, фирмите-производителки често използват неразбираеми термини, за да опишат съставките на своите продукти.

книга за йоркита-всичко за йоркширски териер

(от книгата „Паспорът на шампиона“.  Всичко за йоркширския териер и още 53 дребни породи кучета! Можете да поръчате книгата на е-mail : [email protected] или направо на съобщения на нашата страница във ФБ)

Повече за породата можете да прочетете в книгата на Сабрина Париси, която предлагаме в редакцията. Ако желаете да я поръчате , можете да пишете на нашия е-мейл адрес

[email protected] или да се свържете по телефона.

 

– See more at: https://mpkucheto.com/%D0%B9%D0%BE%D1%80%D0%BA%D1%88%D0%B8%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%80/#sthash.qvUwYzi6.dpuf

Повече за породата можете да прочетете в книгата на Сабрина Париси, която предлагаме в редакцията. Ако желаете да я поръчате , можете да пишете на нашия е-мейл адрес

[email protected] или да се свържете по телефона.

 

– See more at: https://mpkucheto.com/%D0%B9%D0%BE%D1%80%D0%BA%D1%88%D0%B8%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%80/#sthash.qvUwYzi6.dpuf

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още