Четириногите любимци

 

 

на попзвездите

 

от Владимир Йонев

 

 

Певицата Пинк се слави със своето често пъти непоносимо поведение, язвителност, бунтарство и неординарност. Някои дори я наричат „новата Мадона”. Но, независимо от шокиращите й постъпки, Пинк, чието истинско име е Алисия Мур, е просто влюбена в кучетата. А това, както е известно, е показател за душевна доброта. Навремето Пинк деляла дома си с четири кучета. Преди известно време нейният най-голям любимец, английският булдог Елвис, загинал.

 

 

За певицата и нейния мъж, мотоциклетния състезател Кери Харт, това било сериозна душевна травма. Тъй като името на кучето било дадено в чест на краля на рокендрола Елвис Пресли, то и погребението на кучето минало по кралски. За починалия любимец на Пинк била построена специална гробница, а в градината поставили огромна мраморна статуя на нейния питомец. За спомен от Елвис Пинк дори си направила татуировка, и сега на лявото й рамо винаги може да се види нейния любим пес.

 

Неотдавна Пинк се сдобила с нов любимец, чието име, меко казано, не е съвсем прилично. Но какво ли може да се очаква от очарователната бунтарка. Нейният нов четириног приятел е пъргав и весел и, подобно на своята стопанка, винаги е готов да прави поразии.

 

Наскоро, в един от ресторантите на Бевърли Хилс, където Пинк отишла заедно с това очарователно създание, песът без да му мисли избягал. Хаосът, който настъпил в луксозното заведение, по-късно свидетели описали като пълен разгром. Впрочем, инцидентът съвсем естествено допаднал много както на Пинк, така и на четириногия й питомец.

 

 

За разлика от бунтарката Пинк, Патриция Каас е символ на меланхоличността. Във Франция певицата често е сравнявана с кралицата на шансона Едит Пиаф. Немците пък смятат, че в нея има нещо от Марлен Дитрих. Така или иначе, популярността на Каас не буди никакво съмнение, както и славата на нейната неизменна спътничка – малтийката Текила.

 

Патриция признава, че никога не се разделя със своето любимо куче. Тя сама го разхожда рано сутрин и никога не сяда да закусва, докато не нахрани Текила. Кучето вече е обиколило половината свят. Патриция го получила като подарък от френския режисьор Клод Льолуш в края на снимките на неговия филм „А сега, дами и господа”, в който Каас изиграла главната роля на певицата Джейн Лестър.

 

„Разбира се, това не беше изненада. Аз исках куче и дори сама си го избрах. Сега Текила е по-известна от мен!”, – шегува се Каас.