За битките с кучета и законите

Твърдението, че имаме добри закони, но те не се спазват, е лишено от смисъл.Не е добър този закон, който не може да бъде приложен по предназначение.

Щом има хиляди вратички нещата да не се случват , значи законодателят се е погрижил за това, или въобще не го интересува след отмятането от дневния ред „Закон приет” дали и как той ще работи.

Сега ще се аргументираме защо мислим така.

Случай Първи

Против битки с кучетаС. Александрово, обл. Ловеч, Александър Йорданов Георгиев.

В социалната мрежа е публикувано видео, момчето се хвали с бойните качества на питбула си, качени са снимки, които и вие можете да видите тук.

Подадена е жалба до районна прокуратура Ловеч, чийто първи отговор е „Дайте повече информация”!!!

Прокуратурата иска данни къде живее лицето, къде отглежда кучето, къде е проведен боя. Ето го и „лицето“

Очевидно е, че такава информация не би могла да бъде достъпна за нормален човек. А един нормален човек си мисли, че това е работа на полицията и разследващите органи. Имат снимка на лицето, трите му имена и населеното място, в което живее.

И така след изпращане на видео от насъсквани два питбула, държани на повод все пак, но окървавени и видимо далече от представата за домашни любимци, текстове от информация какво точно е заниманието на въпросното лице, която той сам е дал се оказва, че няма достатъчно доказателства.

Преписката е прекратена, разбира се.

Против битки с кучета

И да помислим: какво би се случило ако направя страница във фейсбук, например, където публикувам идеята си за атентат срещу министърът на вътрешните работи, който и да е той?

Коментираме си, подготвяме се, събираме си шашки…тогава ще ме чакат ли да дам точен час и място и ЕГН-та на всички участници?

Ами не, няма да ме чакат.

 

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още