Този Зидан със сигурност е късметлия!

автор Радостина Тонева

Снимки: архив Мастило

Това е Зидан, моят котарак пък се казва Марко Матераци. Няма да ги запознаваме! Въпреки че Вики твърди, че нейният Зидан е много спокоен и уравновесен.

Много весело и изпълнено с енергия същество, вероятно защото е роден на връх студентския празник. Но асоциациите за неспирни купони са дотук, защото Зидан е и много вглъбен, умее сам да се забавлява и никак не досажда, няма нужда от непрекъсната компания.

Умно животно, има си свое време да мисли за нещата от живота. Който, видимо, с много музика и приятели е прекрасен!

Да поговорим с Вики за любимото куче (Десо закъснява за срещата, както подобава на всеки уважаващ себе си  мъж, когато ще се говори за кучета-:)

Твоето куче?

Вики: Зидан, специален, подарък от специален за мен човек.

интервю в сп Моят приятел кучето

Изброй пет негови черти, които те възторгват и пет, които те дразнят?

Вики: Гальовен, според мен е декоративно куче в кожата на Немска овчарка, иначе си е съвсем породист, от раздвъдник с всички документи, послушен е, никак не досажда, има си личен живот, умее да се занимава сам и не те кара да се чувстваш виновен, ако не ти е до игри.

Дразнещо – не знам дали ме дразни, но се опитва да ми копира характера.

Добре, че не е постигнал всичко, защото аз си имам каприз – обичам нещата да се случват по моя начин, ако той отработи това качество у себе си ще стане сложно. Доверчив е, на поляната ходи да се запознава с всички наред, може би защото е още малък.

Мисля, че му липсва малко индивидуалност все пак. Не, не се сещам за нещо в неговия нрав, което да ме дразни.

Ядосвал ме е с разни бели, не се разбира с растенията ми, а аз ги обичам. Имах една драцена, е, за 4 часа я разкости и унищожи тотално! Кабели – яде всякакви, правя някакви плахи опити да ги предпазвам, но ми се струва, че този проблем ще се реши единствено с възрастта.

Как се отнася към музиката ти, коя му е любимата песен?

Вики: Той си идва с мен на репетиции… (Тук в крачка се намесва Десо, с присъщото му мило чувство за хумор!):

Страшен е, много разбира от музика, лежи си кротко, а на „Любовта“ заспива.

(бел. автора: вероятно Зидан разбира текста, той е на Вики, а музиката е на Десо – как звучи в ушите на едно куче една песен за любов и безвъзвратност? Къде ли все пак отива любовта като си отиде от двама – върху тези непреходни неща разсъждава нашият приятел).

Вики, да се върнем по ред на въпросите – ако той би те разбрал, коя книга би му прочела?

Вики: Не мисля, че бих му прочела книга, но бих гледала с него любим мой филм „Белият Бим, черното ухо“.

Какво е първото нещо, което той би ти казал ако можеше да говори?

от сп. Моят приятел кучетоВики: Той ми говори и всеки ден ми казва, колко много ме обича. Много съм му благодарна, че умее да ме радва, действа ми така отпускащо като сме двамата сред природата, той тича на свобода, ние си ходим в почивните дни заедно на Витоша и това е страхотен релакс за мен.

Десо: Моят пък Тачо се сърди в банята. Абе, като нещо не му е кеф, разсърдва се и влиза в банята, гледа с бялото на окото.Аз обаче не се сърдя в банята…Аз съм избухлив и е добре, че моите кучета не ми копират характера.

Така, това е включване на Десо: имам 5 кучета – две овчарки немски, две -немско български и Тачо, той командва влака, щото той е гонче и е от улицата.

разговорът ни  продължава 

 

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още