Приют за безстопанствени кучета Бургас

Тук можете да потърсите своето изгубено куче, да осиновите куче, да бъдете доброволец или дарител.

Бургас

В Приюта се настаняват временно безстопанствени кучета родени като такива, загубени или изоставени от своите собственици и животни, доведени от граждани.

Съгласно Закона за защита на животните, безстопанствените кучета се залавят, обезпаразитяват, ваксинират се срещу бяс, кастрират се, маркират се и след необходимия възстановителен период се връщат по местата, от които за заловени.

В Приюта за безстопанствени кучета на Община Бургас работят 8 служители – управител, 2-ма шофьори, 2-ма ловци и 3-ма хигиенисти. Ветеринарно-медицинските услуги в Приюта се изпълняват от клиника „Мобивет”.

Улавянето на безстопанствените кучета се извършва от ловния екип към приюта за безстопанствени кучета, като членовете на екипа са преминали успешно курс за обучение за защита и хуманно отношение към животните в Тракийски университет – Стара Загора.

Пълни данни за всяко заловено куче се вписват в регистър. В почивни и в празнични дни дежурен служител се грижи за настанените тук животни.

Хората, които обичат кучетата, могат да помогнат като доброволци и да бъдат полезни, за да имат шанс попадналите там животни да живеят и да си намерят нов дом, те имат нужда от специални грижи и лечение.

За връзка с приюта: Бургас, местност Пода, тел.: 0885 224 743, еmail: [email protected]

На страницата на приюта можете да намерите снимки на кучета, да прочетете за истории с щастлив край, да се информирате за кампании за осиновяване. http://opbk.burgas.bg/

Осиновените от приют кучета са кастрирани и освободени от такса.

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още