Характерът на един боксер

Въпреки неговото величествено минало и мрачно изражение, боксерът е клоунът сред кучета за защита.

Той възприема своята работа на пазач твърде сериозно, но  винаги е готов да играе – дори когато е улегнало и възрастно куче.

Един боксер  би бил най-щастлив, ако имате време за повече упражнения.

Може да бъде много необуздан ако го оставите сам, особено когато е млад, затова обучение за послушание е задължително.

И като част от това боксерът е лесно за отглеждане куче, имайки предвид космената покривка и неговата чистота, заедно с неговия размер и фактът, че не е шумно куче, това го прави чудесен за домашно куче.

Хрисим и отстъпчив, много интелигентен, чудесно се разбира с децата, проблем може да бъде само неговата любвеобилност и желание за игри.

Темперамeнт

Уверен, самонадеян, неустрашим, внимателен, забавен, чувствителен, активен, готов да се прави на клоун със своите хора, интелигентен, лоялен, храбър, буен, държи се като малко дете през целия си живот. С непознати е внимателен, лесно възприема и е лесен за тренировки.

Някои екземпляри могат да са малко плахи, други – агресивни. Малко грижи за козината, много упражнения и движение, чисти зъби, без излагане на екстремни температури.

Внимание – податлив е на туморни образувания, генеративна мелиопатия, стеноза на аортата, хипотироидизъм, артериални аномалии

Съжалявали ли сте някога тайно, че сте си взели това куче?

Ако това описва вашата връзка с кучето ви това означава, че сте пропуснали нещо във възпитанието му. Добре е да забравите скандалните лъжи, които продължават да бъдат обезсмъртявани от индустрията за тренинг на кучета – електрически нашийници, шокови палки, душачи.

Разбира се, вие можете да биете вашето куче, за да го накарате да ви се подчини. Вие можете да го удряте, да го ругаете, за да накарате да се почини.

И то ще се подчини. Но факт е, че ако вие тренирате вашето куче по този начин то няма да изпитва уважение към вас, няма да ви обича, то ще се страхува, но вие няма да имате неговата лоялност!

То ще се покрива и снишава към пода всеки път, когато вие направите крачка към него. То винаги ще търси начин да избяга от вас.

Е, защо ви е тогава куче?

 

 

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още