Лекарство с четири лапи

 

Състав: рошаво, мило, мокър нос, не мирише винаги на „зелена ябълка”, благоприятна комбинация от преданост, глезотия, дяволия, енергия и любов, леко превишаващи дневната нужда от тях.

Показания: да се приема целодневно при следните неразположения:

 

Стрес

 

Учени от Ню Йорк провели интересни опити с борсови брокери, професия разходваща много нервни клетки. И каква била тяхната задача само – да успокоят клиент, загубил току що 100 000 долара!

 

Едва ли ви звучи много сериозно, но фактите са такива: тези от тях, които имали куче се държали най-достойно – кръвното налягане леко се покачило и сърцебиенето практически не се е учестило. На останалите им се наложило да вземат успокоителни. Впрочем, за да свалят кръвното си налягане, стопаните единствено трябва да гушнат и погалят кученцето си! Колко просто и лесно.

 

Холестерин

По правило, съдържанието на холестерин в кръвта на стопаните на домашни любимци е по-ниско в сравнение с това на другите хора. Не искате да боледувате от сърдечно-съдови заболявания – веднага си вземете любимец.

 

Имунитет

“Кучкарите” в по-малка степен страдат от сезонни заболявания, обусловени от отслабването на имунитета. Това е най-ясно забележимо в първите десет месеца след като се сдобиете с кученце.

 

Инфаркт

След прекаран инфаркт съотношението в процентите наоздравелите кучкари към некучкари е 94 към 72 в полза на кучкарите.

 

Сърцебиене

Когато човек гали любимото си животно се намалява ритъма на сърдечните съкращения, дишането става равномерно, напрежението на мускулите намалява и се приближава към показателите, които се измерват при спокойно състояние на четене на книга, например.

 

Рак

 

Професор Уилямс от Нотингам е публикувал съобщение в научно списание, че едно коли е открило раково образувание на крака на негова пациентка. Жената се обърнала за помощ към лекаря, след като колито се опитало да отхапе открития от него израстък. Професорът счита, че тези животни надушват измененията в тъканите, в които има развитие на ракови клетки. Такива случаи карат и учените в други страни да се замислят за този вид ранна диагностика, правят се експерименти, коя е породата, която е най-добрият диагностик на рака в много ранна фаза.

 

Диабет и епилепсия

 

Голяма част от кучетата, живеещи с диабетици, чувстват кога нивото на захарта на кръвта на стопаните им силно се снижава. Разбира се, нужен е тренинг , за да се научат да дават сигналите, за това което те усещат. Някои опашати диагностици могат да бъдат научени също така да разпознават симптомите на приближаващи епилептични припадъци.
Явно те чувстват измененията, произхождащи в организма преди пристъп, и започват да изразяват безпокойство, за да привлекат вниманието на окръжаващите към болния.
Учените предполагат, че животните са способни да улавят измененията на електрическата активност на мозъка и усещат съкращаването на мускулните влакна, предшестващи пристъпа, а също забелязват най-малките отклонения в поведението на стопанина си.

 

Болестта на Алцхаймер

При болните от Алцхаймер рядко се случва да имат пристъпи на безпокойство и възбудено състояние и в много по-малка степен се нуждаят от лекарства, ако в дома има домашен любимец, особено котка.

 

Бъзсъние

Ако ви мъчи безсъние, забравете за правилното възпитание на кучето, допуснете го до леглото, неговата енергия ще ви помогне да се отпуснете и заспите. Естествено, габаритите на сънотворното трябва да са умерени, иначе няма да ви остане място в леглото.

 

За поддръжане на здравето

 

Стопаните на домашни животни по-рядко страдат от главоболие, простуди и инфекциозни болести. Като цяло те по-рядко посещават лекарския кабинет. Ако искаш да си в тонус, но не си особен почитател на големите натоварвания, и малко кученце ще бъде способно да те накара да се раздвижиш. Активните кучета от едри породи са с по-специални изисквания за движение и упражнения и вероятността вие да се уморите преди тях е голяма. За хора, които водят по-застоял начин на живот един кокер спаньол би бил добро „раздвижващо”

кръвообръщението лекарство.

 

 

 

Те не щадят своя живот

 

Може и да е спорно, но има много съвпадения: често животните боледуват от същото, от което и стопаните им. Това означава, че те някак привличат върху себе си проблемите на стопанина си, намалявайки атаката на болестта върху него. Различните породи са чувствителни към различни заболявания. Така че, внимателно следете за здравето на своя любимец, веднъж, за да лекувате него, и още – това може да е индикация за заболяване у някой от членовете на семейството ви, което установено в много ранен стадий е твърде по-лесно лечимо.

 

Подобни статии

История с Куче и Човек I