Да стреляш по куче

 

 

Има медии, които само чакат куче да ухапе човек и машината се задейства на бързи обороти. Всички знаем какво следва.

 

Ние пък имаме случай на стрелба по домашно куче, кротко и никому нищо не причинило до момента. От което не следва нищо!  Засега.

 

 

Всъщност ние имаме стотици такива случаи…

 

 

Това, което ще ви разкажем, се случва на 14.02.2013.

Нормалната сутрешна разходка около блока. Часът е 9:30 ч, мястото е оживено, недалече има детска площадка. Чува се глух гърмеж, нещо като пиратка. Кучето започва да скимти и плаче силно, пада в тревата. Целият му крак е в кръв. Оттам директно в клиника, където е констатирана огнестрелна рана. Лекарите извършват много манипулации, за да овладеят шока на кучето и да спрат кървенето. Кучето остава в клиниката, за промивки и на системи. Рентгенови снимки, операция да се извади съчмата…Болка, време, нерви, пари…

 

Собственикът прави това, което се прави в нормалните държави – някой стреля необезпокояван и само защото не е бил точен, кучето е само ранено, но живо. И само защото наблизо не е минало дете, няма да чуете тази история в новините. Обажда се на 112, идва кола, но казват, че нищо не може да се направи, защото първо трябва да се подаде жалба!

Подава и жалба, няма входящ номер, всички са много заети и нямат ресурс за „такива неща”. Човекът не се отказва и продължава да търси правата си. Размотаването продължава.

От снимката ясно се вижда, че за да се причини подобна травма при стрелба с въздушна пушка са необходими 20-25 метра. Всеки, гледал поне три крими сериала, ще открие откъде е дошъл изстрела. Но полицията няма ресурс за „ТАКИВА НЕЩА”

Може би е добра идея да ни раздадат на нас белезници, след като при всеки подобен случай искат и ЕГН-то на насилника! Да си правим сами разследвания, да ловим насилниците, да им ги водим на крака.

Кученцето е добре! Ще ви информираме дали насилникът ще си получи наказанието по Закон. Ако и вие имате подобни случаи, не се отказвайте, колкото и обезкуражаваща да е действителността.

 

Р. Тонева