Общински приюти

Тук можете да потърсите своето изгубено куче, да осиновите куче, да бъдете доброволец или дарител.

Общински приют за безстопанствени животни Русе

Започва дейността си като изолатор, което според старото законодателство означаваше прибиране и умъртвяване на животните в определен срок.

С приемането на Закона за защита на животните, днес безстопанствените кучета се залавят от екип, в приюта се обезпаразитяват, ваксинират се срещу бяс, кастрират се, маркират се и се връщат на местата, откъдето са взети.

В приюта в Русе работят 11 служители –управител, двама ветеринарни лекари, 4-ма ловци и 4-ма гледачи. Служителите са преминали обучение за хуманно отношение към животните. В почивните дни има дежурен, доброволци могат да се включат за разходка и социализиране на кучетата.

С дарения на съмишленици е изградено модерно видеонаблюдение.

От 2010 година за управител на Общинския приют за безстопанствени животни в Община Русе е назначена г-жа Жени Попова, която е председател на местното сдружение за защита на животните.

Броят на заловените и кастрирани животни рязко се увеличава – през 2010 година кастрираните са 902, а осиновените – 228., през 2011 г – осиновените са 240.

Води се електронен регистър, в които се вписват пълни данни за всяко заловено куче.

Ако осиновите куче от Общински приют Русе, получавате ветеринарно-медицински паспорт, животното е ваксинирано против бяс, обезпаразитено, кастрирано и чипирано – това е безплатно за осиновителите.

За връзка с приюта: 0885969099 www.ruse-bg.eu/priut

за София: Приюти за безстопанствени кучета

за Бургас: Приют за безстопанствени кучета

 

 

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още