Бездомни кучета, използвани за опити

Преди месец в мрежата се появи съобщение за използване на бездомни животни за опити, при това съвсем не безобидни. Хора се организираха да търсят справедливост.

Това е само част от „добрата страна“ на това защо НИТО ЕДНА ВЛАСТ  да не иска да реши проблема с бездомните. Безплатен продукт, при това за него те усвояват и наши пари. Двойна облага!

Тази мисия успешно довежда до добър за кучетата край Сдружение На ти с Природата, което  получава същия сигнал, че бездомни кучета от общинския изолатор в Стара Загора се използват като опитни животни.

Сдружението реагира и изпраща сигнал до Министерството на земеделието и храните. В Университета е извършена проверка, на която присъства и представител на организацията.

Сигналът се потвърждава по време на проверката на 10 април т.г.

Установено е, че животни, пребивавали в общинския приют, и животни, осиновени от там, са дарени за учебни цели на университета, в разрез с националното и европейско законодателство.

Протокол от проверката можете да видите на офиц;иалната страница на сдружението във социалната мрежа.

Проверка е извършена и в общинския приют, където е направено предписание, с което се забранява предоставянето на безстопанствени животни за опити и учебни цели.

на снимката: кученце, което е било в в клетките на Университета очакващо съдбата си.

източник : На ти с Природата

А тук – положението в незаконния изолатор в Горни Богров

 

 

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още