Бесове

от Радостина Тонева

Изглежда вече няма никакво спасение за нас като народ… Едно опънато въже с едно агонизиращо животно, завързано за теглича на колата…Едно опънато въже, на края на което е обесено всичко човешкото в нас…Агонизираме.

Позволихме на Системата да ни пречупи. Лоботомия….и добре дошли в „санаториума”, наречен България!

Има ли още сред нас хора, успели да запазят читава част от мозъка си? Ако да – нека отидем на място в с. Тополово. Има призив във социалната мрежа за 15 юни.

Селото – ръкопляскали са му съселяните му, когато от полицията са го освободили. Посрещнат е като герой. Падение!

Полицията – от МВР са отказали информация по случая на Animal Hope Bulgaria – Plovdiv, защото се водело разследване. Разпространява невярна информация, никой няма представа къде се намира кучето, дали е живо? Няма никаква епикриза, нито един ветеринарен кабинет не потвърждава това куче да е било водено за каквото и да било.

Полицията умишлено дезинформира, за да се успокоят страстите и да не бъде линчуван насилника. В очакване всичко да утихне и да се размине както обикновено.

Прокуратурата в Асеновград – от там никаква информация защото Сотир Цацаров е разпоредил да не се дава информация за досъдебните производства. …

По закон: нямат право да върнат кучето – то е доказателство от гледна точка на Наказателния кодекс и по силата на Закона за животни след нехуманно отношение кучето трябва да бъде настанено в приют.

Ако кучето е мъртво, трябва да го съдят за причиняване на смърт по особено жесток начин. Няма труп, няма куче, от което следва няма доказателство, няма осъден изрод.

Същият садист има друго куче, което все още не му е отнето.

„Има предпоставки кучето да бъде иззето и дадено за отглеждане в пансион, каза още прокурорът. “

От кого и в кой приют след като не дават информация на организация за защита на животните в Пловдив.

„Вече сме подали жалби в прокуратурите в Асеновград и Пловдив. Нямаме достъп до животното, никой не ни казва къде е и как да го видим и да разберем актуалното му състояние. Умишлено ни размотават, имаме право да знаем какво става по Закона за достъп до обществена информация.

Проверихме в регистрите, кучето не е регистрирано, значи е ничие, а са му го върнали на стопанина. Подаваме жалба и за незаконно притежание на четириногото. Ще се борим докрай, докато не приберем животното и не бъде осъден този, който го малтретира жестоко, коментира пред БЛИЦ Галя Конзова-председател на „Анимал Хоуп България-Пловдив”.

Защо е тази завеса? За кого работи този намазан бабаит? Защо полицията го покровителства?

„Хора, ‘навържете’ случая…. След шума във ФБ, един полицай се появява в клиника ВЕТ, не се представя – иска констативен протокол, БЕЗ да показва животното…. Докторката ОТКАЗВА да издаде такъв без да види животното, полицая казва че ‘ей сега ще го вземе от колата’ и НЕ СЕ връща…. – Клиника ВЕТ…. Това е от посока Асеновград към града.

Явно нещата не са чисти, защото приюта в града работи 24/7, а клиника ВЕТ – НЯМА договор да работи с общината. Явно полицая не знае това или поради липса на куче не се е обадил в приюта… В приюта пък НЯМА обаждане за болно куче, мъртво такова….. Естествено въпроса е ‘какво е правил в клиника ВЕТ, този полицай?’ – и къде е трупа на кучето, понеже в този период НЯМА прието куче с охлузни рани НИКЪДЕ….“ (Георги Ташев)

За петиции, както и за организиране на протест в Тополово можете да следите  тази страница

https://www.facebook.com/zatvorizrodtopolovo?fref=pb&hc_location=profile_browser

 

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още