Шокиращо разкритие на репортер

На масата на фермери в Швейцария редовно има месо от котки и кучета като част от хранителните им навици. Тази практика е все още доста разпространена сред фермерите в някои части на Швейцария.
Най-популярния тип кучета за тази цел са породи близки до ротвайлер. Продажбата на месо от кучета в Швейцария е забранено, но не и яденето му.
Обикновено тази практика се асоциира със страните от далечния Изток като Китай и Виетнам, но репортаж във вестник в Швейцария разкри, че днес кучета и котки са част от менюто на алпийските народи. The Tages Anzeiger казва, че фермерите в Апензел и Сент Гален често колят котки и кучета за кухнята си или да споделят с приятели.
Други фермери разказват, че отглеждат кучета и се обаждат на касапина, за да ги убие когато станат готови за клане. А един от тях дори описва как или застрелва животни, които са обичани домашни любимци в нормалните семейства или ги налага с тояги докато умрат. Според този репортаж хората ядат месото им като бифтек или под формата на шунка, която е маринована и това прави месото на котките и кучетата неразпознаваемо. „Никой не знае какво яде, когато месото е приготвено по този начин” – добавя гордият фермерът.
В Швейцария човек който убие куче или коте може да бъде подведен под отговорност само ако съдът прецени, че убийството е по жесток начин. Ще се превърнат ли швейцарците в азиатци?