Насилието над животни е опасна психопатия

 

Актовете на насилие спрямо животни отдавна се използват като индикатор за опасна психопатия, която не се ограничава само до жестокост над животни.

 

от Боряна Тодорова

 

 

Границата, разделяща насилник на животни от някой, способен да извърши насилие над хора е много по-малка, отколкото повечето хора осъзнават. Хората измъчват животни по същите причини, поради които измъчват и хора. Някои от тях ще спрат дотук, но достатъчно много ще продължат и ще извършат жестоки престъпления над хора. Факт, който заслужава внимание.

 

 

  „Всеки,който е способен да наблюдава с безразличие и удоволствие смъртта на което и да е живо същество, е в опасност да повярва в незначителността и на човешкия живот”, пише д-р. Алберт Швайцер.

 

А според Робърт Реслър, който се занимава с профилиране на серийни убийци за ФБР: ”Убийците….много често започват от убийството на животни в детството си” ФБР установява, че в компютърните файлове с историята на много серийни изнасилвачи и убийци присъства минало, изпълнено с жестокост към животни. Стандартната диагностика на психиатрични и емоционални разстройства описва жестокостта над животни като диагностичен критерий за поведенчески разстройства…

 

Според проучване от 1997 година, направено от Масачузетската общност за предотвратяване на жестокостта над животни и Североизточния университет в Масачузетс, насилниците на животни са 5 пъти по-склонни да извършат престъпления срещу хора, и 4 пъти по-склонни да извършат престъпления, свързани с имущество (обири,палежи и т.н.) ,в сравнение с личности без минало на насилие над животни. Много изследвания в Психологията, Социологията и Криминологията през последните години демонстрират, че обикновено насилниците на хора имат история на сериозна и повтаряща се жестокост над животни.

 

ФБР отбелязва връзката още от 1970-та година и с анализ на живота и миналото на серийни убийци се установява, че повечето от тях са убивали или измъчвали. животни в детството си.

 

 

Нека обобщим най-основното:

Коте

 

”Нараняването на животно е начин за човек да открие сила, власт, радост и удовлетворение от измъчването на жертва, за която е сигурно, че не може да се защити.”

 

Сега нека обобщим относно престъпление над човек като казваме „изнасилване”:”Изнасилването е начин за човек да открие сила, власт, радост и удовлетворение от измъчването на жертва, за която е сигурно, че не може да се защити.”

 

Сега нека обобщим, казвайки „дете”:”Насилието над дете е начин за човек да открие сила, власт, радост и удовлетворение от измъчването на жертва, а която е сигурно, че не може да се защити.”

 

 

 

Виждаме ли връзка тук?