2012, юни 06/193

спиисание Моят приятел Кучето - Малтийски бишон (Малтезе)

Колкото повече научавам за кучетата, толкова по-сериозно ги приемам.
Шест типа хора, които никога не трябва да взимат куче.

Новини:
«Четири лапи» реализира мащабно сътрудничество с Министерството на екологията и природните ресурси на страната-домакин на ЕВРО 2012. Български специалисти работят за намаляване на бездомните кучета в Украйна

Аз съм твоето куче: И имам нещо, което бих искал да ти прошепна на ухото. Ела, седни до мен долу на пода и погледни дълбоко в очите ми. Какво виждаш?
Кучета и котки – кой ги обича или мрази. Учените са открили интригуващи личностни различия у стопаните на кучета и котки. Ние се отнасяме с доста резерви към подобни квалификации, дори само поради факта, че обичаме и притежаваме и котки и кучета едновременно и със сигурност, не бихме казали, че обичаме повече лаещият или мъркащият си любимец. Но когато става дума за човешките емоции и неосъзнати стремежи, кой би могъл да каже, че е разгадал тайните им?
За ротвайлерите. Спокойният ротвайлер е лесно куче! Спокойният ротвайлер е уверен и стабилен, такива кучета, от която и да е порода, не са опасни кучета.

История: Консолидация на породата българско овчарско куче. Каракачаните и нашето куче, от Иван Бъчваров

Светът на кучетата: Един булдог – различни съдби
Стоманени мускули и суров външен вид са типичните черти на молосите „made in USA” с отдавнашни традиции по тези земи. В юнския ни брой представяме Американско були

Тамаскан дог: Той обича непознатите и по-скоро ще ги близне, отколкото да ухапе, което означава, че от него не бива да се очаква да бъде куче пазач.

Минерални вещества. Животинският организъм съдържа около 60-65 елемента. За кучето са жизнено необходими калций, фосфор, натрий, хлор, калий и магнезий.
От Николай Атанасов

Котката не е приставка към компютъра. Колкото лесно и неангажиращо да изглежда да сте собственик на котка, помислете дали сте готови да поемете отговорността за едно живо същество със свои изисквания, чувства и капризи
Природата на малките ни тигри: Когато котката установи здрава връзка със стопанина си, тя може да показва поведение близко до човешкото.

Разказ: Откаченото куче, от Юрий Петрински

Малтийски бишон (Малтезе): Наричана още…малтийска болонка
Името и съвсем не е препратка към остров Малта, като регион на произход.
Прилагателното „малтезе” идва от симитската дума „malat”, която означава подслон, убежище или пристанище.

Поръчай »