2012, септември 09/196

списание Моят приятел Кучето - Мопс

Клубове: Българският Питбул Клуб се представя. На 25.08.2012 г. е създадено сдружението „Български Питбул Клуб“ (БПК).
Здраве: Гранулома от облизване – истински дерматологичен кошмар. Това е едно доста обезсърчаващо състояние на кожата, причинено от неспирно натрапчиво близане на един и същ участък по тялото, най-често предната долна част на краката
Етология: Мракът на невежеството ражда кучета – чудовища. Прескачайки мантинелата ние сме смели, а се боим от кучета! Не е ли това още веднъж потвърждение колко далече сме отишли от природата? Но в крайна сметка от нея няма как да се скриеш.
Етология: Агресивен или не? Обичаното куче не може да стане агресивно! Възрастните кучета не стават просто агресивни в някакъв специален момент, без някакъв катализатор
Мопс: Multum In parvo или Много в малкото. Необикновен концентрат от жизненост, обич, привързаност и преданост
Уест хайленд уайт териер. Да притежаваш дребно бяло куче е било като да имаш скъпоценен камък
Българско овчарско куче: Възход или падение? От Иван Бъчваров. Национален клуб Българско овчарско куче – Пазарджик
Профил: Най-малката овчарка- пиринейката. Динамично, любопитно и доста радушно, поне спрямо малцината, на които има доверие.
Двигателен апарат: Нашето куче като механизъм. Защото нетипичното движение означава, че има проблеми в поставите и двигателния апарат.
Решение: Осинови коте. Вероятно преди години да развъждаш породисти котета беше и необходимо, и интересно, и престижно занимание. Но истината е, че е добре да се съобразяваме с реалностите, а те са – ужасно много самотни и ненужни котенца умират, докато много хора дават луди пари за котенце с малко по-различна окраска, или уши, или просто заради произхода.
Контрол: Как да го отуча от този навик? Кучето скача по стопанина си за да го поздрави дори след много кратка раздяла, все едно казва Здравей!
Портрети: Късокосместите хрътки: слоуги, азавак, унгарска хрътка, грейхаунд, испански галго, малка италианска хрътка, полски харт, уипет
Природа: Как спят животните. По-голяма част от живота на могъщия лъв минава в сън – той може да си позволи да спи по 20 часа в денонощието.

Поръчай »