2012, октомври 10/197

списание Моят приятел Кучето - старите кучета

Просто някакво си куче…
Надявам се, че един ден хората ще могат да разберат, че това живо същество, което е толкова близо до нас, не е Просто Някакво си Куче. Това е съществото, което ни дава човечност и ни прави нещо по-различно от „Просто някакъв мъж или жена”.
Е, следващият път като чуете фразата „Просто някакво си куче”, усмихнете се, защото „Те Просто не разбират”
кампании
Екип от български специалисти на международната организация за защита на животните „Четири лапи” започна от 12 септември кампания за масова кастрация на улични и дворни кучета и котки в столичните квартали Панчарево, Кокаляне, Бистрица и Железница.
Галерия: Бели като снега. Всяка кучешка порода е уникална и всяка от тях притежава нещо специфично. Днес ще поговорим за белите кучета, много впечатляващи на фона на ежедневната сивота.
Новини: NAT GEO WILD представя едночасовия биографичен филм „Сизър Милан: водач на глутница”
Избор: Обмислете това! Има много начини да се сдобиеш с куче. Също така има и много добри причини да осиновиш бездомно куче. В тази статия ще си говорим за предимствата и добрите страни на осиновяването.
Моята история: Нека повече хора се замислят над това, когато решат да имат куче и се огледат около себе си, може би тяхното просто чака да бъде забелязано. Аз намерих най-добрите си приятели на улицата, без значение от възраст и порода и съветът ми към хората е да направят същото.
Поздрави, Томи, Тара, Лиска, Рая и аз – Евелина Праскова

Здраве: Старите кучета. Какво трябва да очакваме, когато кучето остарее? Слепота

История: Възход или падение на породата Българско овчарско куче? (1944 – 2012 г.), от Иван Бъчваров
Някои факти: „Имам бял боксер и мисля, че белите боксери са абсолютно великолепни кучета. Мисля че е грешно, че тези прекрасни кучета са дисквалифицирани като шоу кучета и не се допускат до развъдните програми на клубовете.”
Профил: Да имаш дакел – това е философия. Абсолютно невъзможно куче с уникален чар. Тялото му може и да не е на модел, но сърцето и страстта му са огромни! Когато някой е казал за пръв път думите: „Навън е толкова неприятно, че и куче не би излязло в такова време”, вероятно е имал предвид точно дакела. Действително е сърцераздирателна гледка един дакел с уши, увиснали повече от обикновено, обикаля в слалом около локвите с голямо усърдие с едничката цел – да се добере колкото може по-бързо вкъщи.
Големи сърца: Истинските звезди са не просто красиви лица от кориците на списанията. Катрин Хейгъл: ”За нищо не бих заменила всички размахани опашки сутрин, всичките изплезени езици, които се радват да ме видят. Опитваме се да дадем на всяко едно от тези животни почетно и равноправно място в семейството. И успяваме.„

Котки: Хималайските котки. Казват, че под разкошната си прическа те крият нежно и доста обидчиво сърце. Независимо от авторитетната си външност, тези котки изглеждат доста крехки и раними създания
Котки: Ревност. Не е съвсем уместно да се говори за ревност при животните, но все пак, когато ново животно е влязло вкъщи, котката се превръща като че ли във венецианския Мавър.
Съвети: Как да подготвим кучето за Новогодишната нощ.
Всяка новогодишна нощ се превръща в кошмар за кучета и стопани. Практически денонощно се взривяват пиратки, фойерверки гърмят и свистят, други просто гърмят кой с каквото има на разположение.
Опит: Малкото куче в края на повода е по-голямо, отколкото изглежда. Хората са устроени да приемат, че нужда от обучение и контрол е приоритет на едрото страховито куче. При дребните кученца дори строгото „Не” не е достатъчно строго, а в момента, в който се направят на разсеяни им бива прощавано. Защото са мънички и крехки. Да, тялото им е такова, но характерът им е на куче.
Природа: Десетте най-опасни животни на планетата

Поръчай »