2012, ноември 11/198

списание Моят приятел Кучето питбул

Брой 198 е последният книжен брой на списанието, което се появи на бял свят през септември 1993 година. Продължаваме да го издаваме само в дигитален вариант.
„Защитата на животните е спасяване на самите нас” Маргьорит Юрсенар
Да намериш сродна душа в един орел. Историята на Фрийдъм
Stop BSL. В памет на милиони невинни жертви, които бяха убити без причина от 12 август 1991 година, датата когато английските власти въведоха закона за опасните породи. Продължават жестоките убийства на добри и благородни кучета без никаква причина, както Ленъкс и Викка.
Аз съм Ленъкс! „Здравейте, аз съм 7 годишно куче кръстоска между пит бул и лабрадор. Градският съвет на Белфаст иска да ме умъртви заради начина, по който изглеждам. Никога не съм направил нищо лошо!
Питоподобните
Този път Питбулът не е обект на дискусия. Става въпрос за Питоподобните. Кои са те? Защо се срещат толкова често? Кои са приликите и разликите между Питбула и Питоподобните?
Гатанки: Едно от тези кучета е (или не е) като другото: определете кое е пит бул
Правила: По улиците на нашите градове има много неуправляеми кучета. Много собственици са се примирили с това, че техният любимец има такъв „труден” характер. Какво да се прави, такова си е кучето, вдигат рамене. Как какво, това което трябва – отговорността за поведението на кучето е на стопанина, той е длъжен да го възпитава.

Да предотвратим кучешкото хапане. Има хора, които твърдят, че тях кучета не ги хапят. Дори попаднали сред група улични животни, които всяват страх за живеещите в квартала съседи, те минават все едно това са най-добрите им приятели.
История: Възход или падение на породата Българско овчарско куче (1944 – 2012 г.), от Иван Бъчваров
Догът от Бордо. Много породи носят, изваяни върху лицата си, следите от своята история, но като че ли малко от тях могат да предадат толкова изразно идеята за твърдост, сила, самопожертвувателен дух – идея типична за античния молос.
Социализацията на кучето е нещо което повечето стопани на кучета не обмислят съзнателно и целенасочено. Някои го правят съвсем естествено, като взимат кученцето навсякъде с тях, то вижда различни места, различни хора, други кучета и попада в различни ситуации. Други собственици несъзнателно „унищожават” кучето като правят обратното – държат го постоянно в една и съща среда.

Котки. Екзотичните „персийци” са мълчаливи дебеланковци
Куче и коте: Вече си имате домашен любимец в образа на котка, но много искате да споделяте живота си и с куче. Тогава вероятно е да си зададете въпроса дали има кучешки породи, които са приятелски настроени към котките.
Генетика на глухотата при кучето, Д-р Джордж М. Стрей. В тази статия ще дискутираме какво понастоящем е известно за генетиката на глухотата при кучетата така че развъждачите да могат да направят най-информирания за себе си избор, за да ограничат или елиминират глухотата в поколението.
Застрашени: Нови в списъка на застрашените видове
“Да убиваш животни за спорт, за удоволствие, заради приключението или за да се обличаш в тяхната кожа е феномен, който е противен и печален. Няма оправдание за отдаването на такъв акт на жестокост” Далай Лама
С дарителски СМС с текст DMS lapi на кратък номер 17 777 абонатите на мобилните оператори могат да подкрепят кастрацията и лечението на бездомни животни
Аз съм твоето куче.

Поръчай »