2012, август 08/195

списание Моят приятел Кучето - Питбул

История с алигатор: Анибал Виентос скочил в канал, за да спаси кучето на сина си, което било атакувано от алигатор.
Голямото пътешествие: англичанин и неговото немско овчарско куче Сам ще направят една колосална кучешка разходка от близо 18 000 километра с благотворителна цел
У нас: Кучетата: Чочко, всеобщ любимец на цял квартал, бе разстрелян по сред бял ден от зъболекар в София
И делфините: И тази година намериха убит делфин, изхвърлен от морето на плажa на къмпинг “Корал” край Лозенец, разказа за БГНЕС Атанас Русев, концесионер на плажа.
А ако последвате тази връзка: http://www.clubextreme.org/node/381, ще разберете точно как се случват нещата със сигналите у нас.

Поведение: Нападение за превъзходство. Твърде малко са кучетата, които са доминантни по рождение до степен, че да е трудно още в детската им възраст това да бъде променено с подходяща техника на обучение и социализация

Здраве: Дисплазията – митове и реалности. Всеки уважаващ себе си кучкар знае всичко за дисплазията. Или почти всичко… Операцията ли е най-доброто решение?

Отговорност: Темпераментът
Развъждачите имат задължението и отговорността да правят оценка на темперамента на кученцата, които предлагат за продаване.
Колкото по “на мода” е една порода, толкова по-голяма е вероятността да попаднете на производител – търговец.

БОК: Възход или падение на породата, от Иван Бъчваров
Кучетата от 80-те години и кучетата от изложбите от 1987 година до май 1994 г. , когато БРФК провежда първата по своята същност и значение за страната Международна изложба, на която е отделено специално внимание на българските породи кучета

Питбул: Сините срещу червените, от Иван Симеонов. Лошата слава на питбулите бе разпространявана у нас по-бързо отколкото самата порода. Целта на тази статия е да покаже скритите причини за проявата на цветовете син (в действителност черен) и червен (така наречения ред ноуз) при породата питбул

Сетерите: Ирландски, Английски, Гордън
Измежду всичките кучешки породи, сетерите винаги са били много обичани и популярни. Кой точно сетер ли?

Поведение: Няколко „Защо” и предполагаемите отговори. Защо кучетата вдигат крак?, Защо кучетата просят на масата, Защо нашите кучета ни ближат?, Защо кучетата ненавиждат някои хора?

Бобтейл: Самурайската котка носи късмет и богатство. Някога, неизвестно кога, някакъв самурай полегнал да си почине под сенчесто дърво. Към него се приближила странна безопашата котка и започнала да го подканя да я последва. Самураят, естествено, бил заинтригуван и последвал животното. И щом само се отдалечил от дървото, върху него паднала мълния и го изпепелила!

Готови хранителни продукти. Енергийна стойност и енергиен баланс, Норми за хранене, от Николай Атанасов

Кучетата на благородниците: Произведения от XI и XII век изобилстват с примери за моралната и финансова стойност на кучето. Като залог и спомен от любовта им Изолда иска от Тристан да й даде най-ценното, което притежава. Това е неговото куче Хюсдан!

Звездите и техните кучета: Както много други звезди от шоу-бизнеса, и Кристина Агилера е луда по кучетата. Но има нещо, което откроява известната певица на фона на холивудската звездна мъглявина. Дори и противниците на попа признават, че Агилера наистина прави качествена музика.

Поръчай »