Столичната колегия на Българския ветеринарен съюз

Настоява за наказание за изверга от Тополово

13.06.2013, София

Столичната колегия на Българския ветеринарен съюз изразява възмущението си от случая на брутално издевателство над животно от с. Тополово и настоява за строго наказание за извършителя.

Колегията е категорична, че този случай е изключително показен, жесток и възмутителен и настоява властите да разследват в дълбочина подобни маргинални прояви, защото за насилието няма граници и следващата крачка е издевателството над хора.

Според столичните ветеринарни лекари е особено важно гражданите на страната да изразяват категоричната си нетърпимост към всички форми на насилие, за да можем да се гордеем като представители на едно цивилизовано общество.

Фактът, че масовото недоволство от случая взе такива размери, е доста обнадеждаващ за развиващото се гражданско общество в България.

Ветеринарните лекари не могат да останат безучастни при такова посегателство върху здравето и живота на едно живо същество и настояват извършителят Райчо Иванов да понесе всички последици от постъпката си и да бъде наказан с цятата суровост на законите на Република България.

Български Ветеринарен Съюз –областна колегия гр София е създадена през 2008 г като съсловна организация на ветеринарните лекари в България.

Софийска колегия е най-голямата областна колегия с 305 члена, а практиките в нея са най-модерните в страната за лечение на дребни животни. БВС – ОК гр София винаги е била социално ангажирана и е имала не една кампания по обществено значими тематики.

 

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още