Най-известните кучета

Много са кучетата, които са останали в историята.

Тук започваме един списък с най-популярните кучета, като не ги редим нито по геройства, нито по значимост, още повече, че някои от тях са просто анимационни или филмови герои.

Ето някои от най-популярните имена:

  ЛАЙКА

Лайка е била изхвърлено по улиците на Москва кученце, когато е прибрана, за да се превърне в първото създание, което е пътувало в Космоса със Спутник 2 на 3-ти ноември 1957. Никога не се завръща не Земята, но светът винаги ще я помни.

ЛАСИ

Всеки знае историята на една неразрушима връзка между човек и куче и за един истински приятел. Тази история е впечатлила и разплакала милиони хора. Кучето, изминало хиляди километри и преживяло много трудности, за да се върне при приятеля си без да се поколебае нито за миг, е едно от най-известните пухкави създания.

Според проучвания историята за умното и вярно шотландско коли е накарало хиляди хора да се замислят над отношенията си към животните. Кучето става много известно и с времето му се позволява да пътува в самолет с тренъора си като отделен пътник

СКУБИ-ДУ

Кой не познава най-страхливото куче и неговия приятел Шаги. Началото на историята за този „смелчага“ е поставено през 1969 година с най-различни имена. Отначало екипът е избрал името „Мистичната петорка“, по-късно „Кой е уплашен“ като най-накрая се е спрял на Скуби-ду.

БАРИ

Бари е без съмнение най-познатият и обичан Сан бернард в историята.Роден е през 1800 и е спасил живота на нас 40 души в планината.Освен това има паметник в околностите на Париж.

 ХАЧИКО

Няма човек, останал безразличен след тази история на привързаност и любов, на която е способно едно куче. Хачико, японскатата акита става събирателен образ на преданността и днес през паметника на вярното куче се спират много хора.

Кучето, което чака своя любим приятел наистина до последния си дъх.

Балто, Рин Тин Тин, Мило…..

 

 

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още