Най-известните кучета II

част II

БАЛТО

Духът на Аляска

– Впрегатните кучета, които са преминали 1150 мили разстояние от Анкоредж до Номи през 1925 година са били спасители, донесли животоспасяващо лекарство на отчаяно нуждаещите се деца, застрашени от зараза от дифтерит. Това е подвиг

БЕТОВЕН

Кошмарът на всяка изискана къща, на всяка хубава дреха, на всеки чист килим – Бетовен. Огромен пакостлив Сан бернар с много забавна и мила история.

Глуповатата му, на пръв поглед, безобидна физиономия е разсмяла и разнежила всеки, който я е видял. Той е способен, без да иска, да разруши всичко в дома ви, но накрая реакцията ви да е само умиление от огромните му очи.

Филмът има огромен успех, а кучето – огромен късмет, защото вече е звезда!

ГУФИ

Гуфи се появява за първи път през 1932, но тогава се е казвал Дипи Дауг. (Dippy Dawg.).Той е един от най-известните герой на Дисни и верен приятел на Мики Маус.

 РИН ТИН ТИН

Рин Тин Тин е немско овчарско куче, холивудска звезда. Участвал е в няколко филма, включително има собствена звезда на Алеята на славата. Неговата история започва на 15 септември 1918 година във Франция. Войникът Дънкън, който е участвал във Първата световна война, намира 5 бебета немски овчарки и майка, прибира 2 и ги прави свои помощници.

Двете кученца получават имената Рин Тин Тин и Нанет. По време на войната Дънкан се посвещава на обучението на двете кученца, впечатлен от уменията, които демонстрират. С връщането си в Америка, носи със себе си Рин Тин Тин и Нанет.В Съединените щати Рин Тин Тин участва в над 20 филма, като се превръща в един от идолите на века.

 ПЛУТО

Плуто е домашния любимец на Мики и обратно на Гуфи не говори и притежава малко човешки черти.Знаехте ли, че всъщност помощникът на Попай се е казвал Блуто,но е трябвало да го сменят заради приликата с иметo Плуто.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още