Кучето, най-добрият приятел на жената

Вие я каните на вечеря с приятели, но тя през цялото време говори за своите кучета.Предлагате и разходка в парка, но задължително присъства и кучето, което ви гледа доста подозрително.

Тя очевидно ви харесва, поканила ви е у дома си, но освен да стоите скован на дивана, нищо друго не е за предпочитане, защото нейното куче ви следи внимателно и някои нежни части на вашето тяло биха пострадали.

Наистина ли жените обръщат гръб на мъжете?

Нали беше време,  когато кучето беше най-добрият приятел на мъжа?

Явно нещата са се променили – то е най-добрият приятел на жените – красиви и не толкова, самотни и не толкова, млади и не толкова млади. Те обръщат гръб на мъжете в търсене на една по-лоялна, по-благонадеждна и сигурна компания.

Да, явно нещата се промениха, но много от мъжете не искат да приемат това.

Такава е тенденцията – жените живеят все по-натоварен живот, имат отговорности наравно с мъжете.И ги носят не по-зле от тях.

Обикновено мъжете репликират: „Вие се борихте за еманципация, ето ви сега.” Истината тук е наполовина – другата половина е, че много мъже не желаят да имат отговорност, освен за самите себе си и новата си бърза кола. В града, със забързано и често угнетяващо ежедневие, жените, които сами са отговорни за всяка стотинка в своя живот, често предпочитат компанията на куче,  вместо на мъже.

Те имат нужда от компания, когато се върнат у дома. Днес все повече необвързани жени дават предимство на четирикраката, по-лоялна, по-искрена, по-благонадеждна компания на кучето си.

Прието беше да се счита, че хората гледат куче у дома за повече сигурност, но жените го правят по по-различни причини.Кучето е това, което е избирано за най-чест приятел, но и други животни също, според нагласата на жената.

Животните са наистина чудесна компания, не ви съдят, щастливи са да ви видят, няма да разбият сърцето ви, тръгвайки си един ден без обяснения, няма да ви се налага да криете болките и сълзите си, можете да бъдете винаги себе си и те ще ви обичат, ще усетят топлината в гласа ви и ще ви върнат пак любов.

И това е безусловно

Може и да има нещо вярно в това, че жените, които обожават кучето си имат трудност за комуникация с другите.Но пък можем да попитаме – защо е така, дали просто не са уморени от лицемерието и лъжите, дали просто са отказали да играят роля в живота – такава, каквато се харесва на мъжете, с които са се срещали?

Психолози започват да нищят упорито темата. (следва TУК)

 

 

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още