Акита приема живота много сериозно

Не се учудвайте, ако Акита има различно отношение към различните членове на семейството.

Това отново е тяхната запазена марка. Отново ще дам пример с Каmiko, която не допуска дори децата ми толкова близо до себе си, както е допуснала мен.

породи кучета

Никой друг човек за нея не съществува! Привързаността и доверието, което ви гласува такова куче ни кара да се чувстваме много, много специални….

Акита приема живота много сериозно и го уважава силно – своя собствен и живота на хората, които тя обича. Те са отлични психолози и стратези, което им дава и невероятната способност за адаптация.

Ако се случи акита да се загуби, тя винаги се връща на мястото от където сте тръгнали, дори и това да отнеме няколко дни – а най-интересното е, че вроденото им недоверие към непознати не им позволява да бъдат отклонени от това да отидат там където те са решили.

Като възрастни Акитите са с доста внушителни размери (Kirei тежи 41 кг.). Въпреки големият му ръст, той е много гальовно и умно куче, освен това има невероятно излъчване.

Любимец е на много хора – едни го рисуват, други го татуират върху тялото си… Цяло богатство е да притежаваш такова същество.

Трябва, обаче,  да бъдат правилно социализирани и обучени в послушание

породи кучета азиатски шпицове, акита японска

тъй като имат силно изразен инстинкт на господство (като в известна степен те „знаят“, че този, който управлява има повече права, но и повече задължения).

Затова наистина си струва да се обучават правилно. Контакт с добре възпитано куче от тази порода дава голяма радост и носи огромно удовлетворение…

Прекалената им доминантност, любов към стопанина, както и тяхната недоверчивост, може да се превърне в агресия!

Затова трябва да сте много наясно, когато решите Акита са е вашият домашен любимец.

Акита не е куче за всеки и това трябва да го знае всеки бъдещ собственик.

Ще завърша с думите на втория баща на породата, ветеранът ген. Монтгомъри:

„Акитата е невероятно същество мило, обичливо и същевременно твърдо като кремък, интелигентно и вярно като никое друго куче. И ако едно добре обучено германско овчарско куче ще скочи без колебание в пропаст по заповед на стопанина си, то Акитата ще го погледне с бездънно умните си бадемови очи и ще го поведе към личния му психо-терапевт…“

KATSU KENTA KENNEL №1/2012,

Всички наши кучета имат тестове за дисплазия, които са на разположение на бъдещите собственици на нашите малки.

Ако акита е вашето куче, не се колебайте да ни потърсите.

Винаги сме на разположение за съвети и отговори на вашите въпроси. Петя Кръстева ,

[email protected] +35988 7 982 645

 

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още