Най-известните кучета

 

 Много са кучетата, които са останали в историята.

 

Тук започваме един списък с най-популярните кучета, като не ги редим нито по геройства, нито по значимост, още повече, че някои от тях са просто анимационни или филмови герои.

 

Ето някои от най-популярните имена:

 

 

 

  ЛАЙКА

Лайка е била изхвърлено по улиците на Москва кученце, когато е прибрана, за да се превърне в първото създание, което е пътувало в Космоса със Спутник 2 на 3-ти ноември 1957. Никога не се завръща не Земята, но светът винаги ще я помни.

 

 

 

 

 

 

 ЛАСИ

Всеки знае историята на една неразрушима връзка между човек и куче и за един истински приятел. Тази история е впечатлила и разплакала милиони хора. Кучето, изминало хиляди километри и преживяло много трудности, за да се върне при приятеля си без да се поколебае нито за миг, е едно от най-известните пухкави създания. Според проучвания историята за умното и вярно шотландско коли е накарало хиляди хора да се замислят над отношенията си към животните. Кучето става много известно и с времето му се позволява да пътува в самолет с тренъора си като отделен пътник

 

 

  СКУБИ-ДУ

Кой не познава най-страхливото куче и неговия приятел Шаги. Началото на историята за този “смелчага” е поставено през 1969 година с най-различни имена. Отначало екипът е избрал името “Мистичната петорка”, по-късно “Кой е уплашен” като най-накрая се е спрял на Скуби-ду.

 

 

 

 

 

 БАРИ

Бари е без съмнение най-познатият и обичан Сан бернард в историята.

Роден е през 1800 и е спасил живота на нас 40 души в планината.

Освен това има паметник в околностите на Париж. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ХАЧИКО

Няма човек, останал безразличен след тази история на привързаност и любов, на която е способно едно куче. Хачико, японскатата акита става събирателен образ на преданността и днес през паметника на вярното куче се спират много хора.

Кучето, което чака своя любим приятел наистина до последния си дъх.

 

 

 

 

 

 

Балто, Рин Тин Тин, Мило…..