Какъв домашен любимец би ви подхождал най-много? II

Съдържание:

Лъв

Лъвовете са с царствени сърца и обичат екстравагантната красота, само един достатъчно великолепен и енергичен домашен любимец би могъл да размекне сърцето му.

Сиамските котки, жизнени, забавни, които всъщност обичат да живеят затворени в приятна обстановка (това за тях не е пленничество), лесно спечелват интереса и сърцето на Лъва.

В древни времена, сиамската котка е имала специален статут – тя е могла да бъде притежание само на членове на кралски фамилии, което и днес ги прави най-подходящите любимци за търсещите блясък и известност лъвове.

Дева

Девите, които са известни като големи чистници и често придирчиви перфекционисти, винаги изискват най-доброто. Бернското планинско куче би задоволило високият им стандарт.

Тези кучета са изключително чисти, винаги приятелски настроени и послушни. Много лесни са за обучение и обичат да доставят радост на стопанина си.

Те с радост ще бъдат компания на Девата, която дарява време и е съгласна да обслужва само тогава, когато си заслужава. На Девата ще и хареса да работи рамо до рамо с тези прилежни и мили кучета.

Везни

Чаровните Везни с техния рафиниран вкус ще се чувстват щастливи, ако са заобиколени от изящна красота и хармония. Папагалчетата наречени Lovebirds с маска на лицето с цвят на праскова – това е перфектният избор!

Името им е дадено заради силната връзка, която формират моногамните двойки папагалчета, нещо което не тъй моногамните везни оценяват високо.

Те са социални птички, с много любов и внимание, могат да се превърнат в очарователни компаньони, често се сгушват в стопаните си или пък го „почистват” деликатно с човки, което очарова Везните.

Скорпион

Емоционални и горещи натури, Скорпионите са пленени от тъмната страна на живота и често предпочитат тихото и безмълвно приятелство на домашен любимец.

Паяците са техните домашни любимци. Единствено Скорпионът в зодиака ще ги оцени. Те са сравнително лесни за отглеждане в плен и независими, и Скорпионът ще се забавлява много да наблюдава тяхното интересно поведение.

Не изискват социализация, което чудесно пасва на интровертните Скорпиони. Екзотичен паяк в добре оборудван терариум обезпечава поразително допълнение към живота на Скорпиона.

 

 

Радостина Тонева

Създател и главен редактор на списание Моят Приятел Кучето от 1993, понастоящем превърнало се във Уебсайт Моят Приятел Кучето. Учредител на клуб Дого Аржентино - България.

Виж Още