Защо хората си взимат животни у дома?

 

Какъв е Вашият отговор на този въпрос?

Ако обичате да пишете – очакваме Вашите размисли на нашата ел. поща [email protected]

 

Ще публикуваме в сайта www.mpkucheto.com най-добрите и авторите им ще получат награди.

Всички останали интересни отговори ще подберем и цитираме в един обобщен материал.

 

Ето няколко мнения

 

куче у дома

 

«Приятно е да съжителстваш с животно, да поиграеш с него, да го погалиш. Когато се върнеш от работа кучето маха опашка, скача, изразява цялата обич на света, защото ти си се върнал при него, кара те да се усмихваш, да говориш нежни думи, колкото и да си бил ядосан или уморен през деня. Но хората са различни – някои обичат животните, на други те са безразлични, а има и такива, които откровено не ги понасят и са им противни”

 

Хората често си взимат животни, когато се чувстват самотни, когато чувстват емоционална празнота, или когато им стане жал за някое мило бездомно животно и го прибират у дома. Други просто са свикнали да имат животно около себе си и не си представят живота си по друг начин. Има и такива, които са подведени от мода или пък временно им се е приискало да имат жива играчка у дома и когато им омръзне просто го изхвърлят на улицата”

 

„За какво са ни нужни животните? Да се учим на отговорност, да излизаме и спортуваме с тях, а когато се чувстваш самотен – да легнат до крака ти притихнали и ти да усетиш, че не си сам. Каква радост е, когато се прибереш и кучето се втурва срещу теб като ураган, за да посрещне. Мисля, че приятел може да те предаде, но кучето никога. Просто не разбирам хората, които не понасят животните”

 

Всеки има свои причина. Аз например, живея сама. Представете си да се връщаш всеки ден в празен дом. Освен мен – никого няма вкъщи, тъмнина и пустота. Да, и мислите, че освен на себе си никому не съм нужна, често ме навестяват. Имам нужда да дам любовта си на някого. А кучето ми ме отвлича от компютъра, иначе стоя пред него, като наркоманка…”

 

Куче – това са бълхи, котка – мебелите са съсипани, папагал – шум и семки навсякъде, хамстер – миризма . Брррр, не ги понасям!”

 

„Впрочем според православното християнство, да държиш животно у дома е грях, а още повече да се отнасяш към него като към дете. Още малко и коза ще приберете в кухнята! Жалко е, че не виждате в това патология! Или пък виждате единение с природата? Глупости”

 

„Съгласете се, че животното, което изпълнява определени дейности – като да охранява или да гони мишки,  не заслужава нищо повече освен одобрение. Те си заработват храната. А тъпото куче в маломерното жилище на старата мома, която се изживява като негова майка, освен омерзение, нищо друго не може да събуди.”