Демонстрации в защита на бездомните животни в Европа

протест София

На 14 Април 2013 г

В София протестът ще бъде пред Столична община, 12 часа, във В. Търново 10ч. и 14ч. до паметника Майка България, в Бургас – 12 часа.

Ще се водят и кучета.

 

Германия, Унгария, Италия вече се присъединиха. В протестите вече са се включили: Берлин, Кьолн, Мьонхенгладбах, Касел, Щутгарт, Нюрнберг, Падерборн, Гьопинген, Хановер …..

 

 

Ако искаме да спре насилието и лъжите за огромните средства, които общината изразходва за справяне с проблема и ние трябва да се присъединим. Тя ги изразходва, но не за решаването на проблема, а неговото мултиплициране. 

 

„Сега е моментът да покажем на управляващите, че не сме някакви перковци, а сме интелигентни хора, които желаят да се спазва законодателството и да имаме едно европейско отношение към животните!”, казват организаторите на протеста.

За всички здравомислещи хора е ясно защо и как се подхранва този проблем. Престъпното поведение на управляващите вдъхновява насилието в страната ни.

 

Случаите в последните дни са като лавина.

Кучето Борко, което миналата година бе жестоко пребито, намери своя спасител, който се грижи добре за него и го отглежда, но заради това, че спасява бездомничета, стопанинът му започва да получава заплахи от жителите на селото (Селча, Смолянска област), а Борко е пребит отново в двора на собствената си къща. Омразата, породена от нечия доброта, прераства в агресия не само към животни, но и към тези, които се опитват да спасяват живота им. Когато влезете да подпишете каузата ще забележите, че повечето коментари са:

“Не може ли това животинче да дойде тук, в Англия, и да се спаси?”

Натъжавам се все повече от мисълта, че това може да се окаже спасението за всички ни.