Грижи за старите кучета II

 

Старото куче може да страда от старческо оглупяване. 

 

Чувства се  некомфортно, не знае къде се намира и обикновено все е гладно, сякаш е забравило, че само преди час е яло.

 

 

кучета-хранене-старо куче

Тук на помощ ще дойдат препарати, които подпомагат сърдечната и централна нервна системи и повлияват благотворно притока на кислород в мозъка.

 

Лекарство, което  е полезно в такива случаи е например  Fitergol. То е по-скъпо, но ефектът му е впечатляващ.

 

Един първоначален курс с Fitergol в продължение на 30 дни ще покаже забележителна промяна, макар че в интерес на истината има случаи когато това се забелязва едва на 3-тия месец. Този продукт също подсилва снабдяването на мозъка с богата на кислород кръв. То връща нещата назад към по-добрите времена.

 

Внимание - това лекарство се взема по предписание от лекар.

 

Когато кучето остарява трябва изключително да внимавате за теглото му. Ако то става вяло, ако отслабва и “тръгва назад” трябва да промените хранителните му навици. На пазара вече има различни храни, разработени специално за стари кучета.

 

Най-общите разлики от стандартните храни са намалено съдържание на протеини, поради намалената активност, прибавени са витамини и минерали за компенсиране на редуцирания абсорбационен капацитет. Това са храните от серията Canine senior diet.

 

Чудесата на науката

 

Принципите на магнито-терапията (според теорията магнитното поле има позитивно влияние ърху проблемите свърано с кръвообръщението) биха били добре използвани чрез магнитните нашийници за кучета.

Наложило се е мнението, че магнито-терапията подобрява способносттта на кръвта да абсорбира хранителните съставки и се грижи за по-регулярото кръвообръщение.

И при животните има наблюдавани вече случаи, когато след ползването на тази терапия при кучета с артрити, те изцяло изоставят предишните лечения със скъпи медикаменти.

 

Още по темата Грижа за старото куче - ТУК