В случай, че вашето куче живее навън

 

Дори когато е студено, то много по-лесно запазва телесната си температура, отколкото това е способен да направи човек.

 

Това е съвсем вярно твърдение, но не означава, че кучето би могло да издържи всичко!

 

Въпреки че кучетата поддържат малко по-висока телесна температура отколкото хората, все пак в студеното време ние трябва да им помогнем да запазят по-лесно топлината си.

Започнете с малка, уютна, топлоизолирана кучешка колиба. Малката къща позволява  да се запази по-лесно топлината през нощта. Колкото и малка да е, все пак кучето трябва да може  да се изправи, да се обърне и отново да легне на кълбо на пода. Можете да я изработите сами или да закупите готова, само не забравяйте, че трябва да е топлоизолирана.

Тези малки къщички са подходящи за породи, които през деня нямат никакъв проблем да си лежат на снега. Ако случаят не е такъв, което значи, че кучето ще прекарва по-голяма част от времето вътре, постарайте се повече.  Можете да се погрижите за това сами.

Сега има много топлоизолиращи  материали и това не е трудно постижимо. 

Не е зле също така отвън да я опаковате с дебел найлон или няколко пласта найлон.

 

 

кучето през зимата

Поставете къщичката на заветно място, най-добре под някакъв навес и в никакъв случай на пътя на ветровете.

 

Дайте шанс на слънцето да я вижда възможно най-дълго време през деня – затова е добре да я поставите от югоизточната страна на къщата ви.

 

Поставете я на ниска платформа. Можете под нея в това пространство да насипете слама или сено, за илозация от замръзналата земя.

 

Поставете подвижна врата, през която кучето да може да минава свободно, или ако сте си у дома и можете да му отделяте повече време – тогава и нормална върши работа и ще запазва повече топлината.

 

Как да се грижим за кучето си през зимата - ТУК

 

Зимна диета за кучета - ТУК