Възможни причини

  за отказа на кучето да се храни

 

• Заболяване

Намаленият апетит на кучето често е сигнал за болест, особено ако е придружен и с други симптоми в същото това време. Разбира се, намаленият апетит не бива да се възприема веднага като сигнал за сериозна болест, но може и да е, включително рак, различни инфекции, проблеми със зъбите, проблеми с черния дроб, бъбречна недостатъчност.

 

 

• Скорошна ваксинация

 

Вече има ваксини за много голяма част о сериозните заболявания при кучетата и благодарение на тях в последните 100 години домашните животни са опазени от разпространение на много опасни болести. Те имат обаче странични ефекти и един от тях е възможна временна загуба н а апетит

 

• Пътуване или непозната околна среда

 

Напълно нормално е, някои кучета са плахи и чувствителни при смяна на обстановката, както и при пътуване на по-далечно разстояние. Чувстват се некомфортно или са нервни и това се отразява на апетита им, така че тук няма място за притеснения за здравето на кучета. По-скоро се погрижете за емоционалното му състояние с игри и разсейващи го дейности.

 

Капризи или поведенчески последствия

 

Някои кучета са наистина много капризни на ядене или техният отказ да се хранят може да е следствие от това, че си спомнят ситуации, когато хранейки се са се чувствали много некомфортно, притеснени, угнетени, като например да се хранят в близост с агресивно куче.

 

Любовни проблеми

 

Често мъжки кучета губят апетит , ако в близост до тях живеят разгонени женски. Освен че са много неспокойни, те губят и тегло. Очевидно, при тази ситуация проблемът е временен и се решава от само себе с. Няма място за притеснение, но можете да го съблазните с нещо особено вкусно, което по принцип не получава в нормалните си хранения.

 

Подобни статии: Измършавяване на кучето