Вашите отговори II

 

“Защо хората си взимат животно вкъщи?”

 

от Надя Петрова

 

 

защо хората си взимат животно вкъщи?

На този въпрос сигурно има хиляди отговори.  Самата аз съм имала куче, коте, гризачи и други животинки.

 

Хората си взимат животни вкъщи заради самотата или просто, за да се допълни двойката, защото понякога липсва трети или четвърти член на семейството.

Или просто им е жал за някое животинче.

Може да е и въпрос на мода, разбира се.

 

 

За мен да си вземем животно вкъщи означава допълване или намиране на липсващото парченце пъзел преди децата, но и няколко пъти отгоре -  излизане навън (ако е куче), запознаване с нови хора, опознаване на квартала…

 

Сякаш животното отваря нови врати в социалния ти живот и макар да се ядосваш, че яде обувки или пишка навсякъде или е изяло стената, ти минава, защото животът му е много по-кратък от твоя и знаеш, че имаш малко време с животното.

 

В обобщение: не ме интересува толкова, че мебелите могат да бъдат съсипани или да се разболее, все някак си се оправя това нещо. По-важно е какво носи животното – нови врати, нови възможности, повече интимност с партньора, здраве. 

 

Допринасяне за социалното поведение на децата, когато растат с  животно и всичко, което върви с това.

 

В такива моменти някои заклеймяват животните вкъщи, но какво по- хубаво от това да осъзнаеш, че детето ти е много по-добро на една млада възраст от някои възрастни и да знаеш, че когато порасне ще има добро отношение, навици и живот…